Werkwijze & Tarief

Kennismakingsgesprek

We starten met een gesprek waarin we met elkaar kennismaken en waarin we onderzoeken of Groene Hart Mediation wat voor jullie kan betekenen. Voor dit kennismakingsgesprek van ongeveer een half uur worden geen kosten berekend.
Afspraken vinden plaats in het kantoor van Groene Hart Mediation in Woerden, of in overleg op een andere locatie

Mediation bij scheiding

Meestal vinden er na het kennismakingsgesprek drie gezamenlijke gesprekken plaats, maar afhankelijk van de situatie kan dit wat minder of wat meer zijn. Ook kan het zijn dat we starten met een gesprek met ieder van jullie apart. Wanneer er kinderen zijn, dan heeft de mediator (na overleg met jullie als ouders) ook met hen een gesprek.

Mediation bij conflict

Tijdens het kennismakingsgesprek bekijken we of we starten met een 1-op-1 gesprek met beide partijen apart of dat we direct een gezamenlijk gesprek over de kwestie voeren. Bij conflicten met buren, collega’s of familie zijn meestal één tot drie gesprekken nodig.

Vertrouwelijkheid

Wat er in de gesprekken besproken wordt is altijd strikt vertrouwelijk. Dit betekent dat de mediator en de partijen niet met anderen praten over de inhoud van de gesprekken. Ook betekent dit dat de betrokkenen zelf beslissen wat zij, uit de eventuele 1-op-1 gesprekken met de ander willen delen. Op deze manier kan ieder in openheid spreken tijdens de mediation.

Vrijwilligheid

Mediation is altijd vrijwillig. Wel is er van beide partijen inzet nodig om de mediation te laten slagen. Om samen tot een uitkomst te komen die voor jullie beiden goed is, zullen jullie gemotiveerd moeten zijn om met elkaar aan een oplossing te werken.

Tarief

Mediation is voor iedereen mogelijk. Wanneer je inkomen beneden een bepaalde grens valt, dan kom je in aanmerking voor een laag tarief. 
Voor meer informatie over het uurtarief en over de mogelijkheid om vergoeding te ontvangen, neem contact op via 06-13828743 of info@groenehart-mediation.nl

info@groenehart-mediation.nl
Tel: 06-13828743
KVK nummer: 86469436
BTW-id: NL004253785B65