Teamcoaching

Teamcoaching

Succesvolle teams hebben 1) hun doel helder, en 2) weten wat er in de samenwerking nodig is om dat doel te bereiken. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar kijkend naar je eigen team ontdek je misschien dat in de waan van de dag iedereen druk is met individuele doelen en het teamdoel niet eens helder heeft, en dat het in teamoverleg wèl gaat over de inhoud van het werk maar níet over de samenwerking. Wil je een effectiever team met prettigere samenwerking? Ga dan aan de slag in een teamcoachtraject.
Als teamcoach ben ik empathisch, helder en doelgericht. Ik hecht veel waarde aan de intake met het team, en start het traject alléén als het doel ervan voor iedereen duidelijk is en gedeeld wordt. Welk resultaat wil het team bereiken? En welke ontwikkeling in de samenwerking is daarvoor nodig? Ik maak makkelijk aansluiting met een team en weet door goed te luisteren, door te vragen en door wat ik zie te benoemen, snel tot de kern te komen. Ik ga moeilijke vragen niet uit de weg. Tijdens de coachsessies bespreekt het team de kwesties die op dat moment spelen, waarbij ik help om de (onbewuste) interactiepatronen zichtbaar te maken en te reflecteren op het effect ervan. Op deze manier krijgt het team handvatten om de samenwerking te verbeteren en het teamdoel te bereiken.

Mensen helpen om hun communicatie te verbeteren doe ik zowel in mijn werk als teamcoach als in mijn werk als mediator. De expertise die ik als mediator heb in het begeleiden van conflicten komt goed van pas wanneer er spanningen zijn in het team.

info@groenehart-mediation.nl
Tel: 06-13828743
KVK nummer: 86469436
BTW-id: NL004253785B65