Mediation bij scheiding

Kinderen

Of je nu getrouwd bent, een geregistreerd partnerschap hebt of samenwoont, wanneer je uit elkaar gaat moet je altijd afspraken maken over hoe je de verzorging en opvoeding van de kinderen regelt. Jullie relatie als partners stopt, maar als ouders blijven jullie verbonden. Door samen een helder ouderschapsplan op te stellen dat niet alleen goed past bij wat jullie kinderen nodig hebben, maar dat ook goed past bij jullie zelf als ouders, zorg je dat de kinderen op jullie kunnen blijven rekenen. Groene Hart Mediation heeft de pedagogische expertise om jullie hierbij te begeleiden en om, of het nu peuters of pubers betreft, de kinderen hierin op een goede manier te betrekken.

Financiën

Om na de scheiding allebei verder te kunnen en om (wanneer er kinderen zijn) goed te kunnen blijven samenwerken als ouders, zijn heldere afspraken over de financiële afwikkeling essentieel. Door in overleg zaken als alimentatie, verdeling van boedel en pensioenen zorgvuldig te regelen, voorkom je spanning en stress in de toekomst. Ook voor deze financiële kant van de scheiding (of van de ontbinding van partnerschap of samenlevingsovereenkomst) kun je bij Groene Hart Mediation terecht.

Juridisch

Samen bespreken we alles wat er rond jullie scheiding geregeld moet worden. De financiële afspraken leggen we vast in het convenant, en de afspraken over ouderschap komen in het ouderschapsplan. Wettelijk moet de echtscheiding door een advocaat aangevraagd worden bij de rechtbank. Hiervoor werkt Groene Hart Mediation samen met een advocaat die dit voor jullie regelt.

info@groenehart-mediation.nl
Tel: 06-13828743
KVK nummer: 86469436
BTW-id: NL004253785B65